Categorie:

Societate

Publicitate

Geoffrey Hudson, la puțin peste un metru înălțime, a fost numit cel mai mic om din Anglia. Viața sa a fost plină de aventuri și încercări: a luat parte la intrigi la palat, s-a duelat, a fost capturat de pirați și în sclavie în Algeria. Ai putea face un serial separat despre el și poate că Netflix va face asta într-o zi. Pentru moment, spunem doar povestea acestui om uimitor.

Tatăl lui Geoffrey a crescut tauri pentru George Villiers, primul duce de Buckingham. Băiatul și-a frapat părinții cu statura sa mică când era încă un copil: restul fraților săi erau de constituție obișnuită.

Apoi, oamenii au explicat superstiția miniaturizării copilului: este, să zicem, din cauza faptului că mama s-a înecat cu un castravete în timpul sarcinii. Oamenii de știință moderni sugerează că Jeffrey suferea de o deficiență a hormonului de creștere, cauzată de o boală a glandei pituitare.

În ciuda înălțimii de 18 inci (aproximativ 46 de centimetri), Geoffrey era construit proporțional. Când băiatul avea șapte ani, a fost arătat ducesei de Buckingham ca o „curiozitate a naturii”. Aristocrata, impresionată de aspectul copilului, de mintea sa vioaie și de bunele maniere, l-a luat pe Geoffrey cu ea.

Pagini: 1 2

Publicitate

Toată lumea vrea întotdeauna să pregătească cel mai bun pentru o nuntă, dar acest tort este capabil să uimească imaginația celui mai sofisticat!

Expoziția Dubai Wedding Expo 2019 a prezentat un exponat neobișnuit – un tort de nuntă de 1 milion de dolari!

Ce l-a făcut atât de scump? Ei bine, cel puțin, mărimea. Faptul este că tortul a fost făcut sub forma unei mirese! „Înălțimea„ desertului era de 182 cm, iar greutatea sa era de 120 kg (”prototipul” era, desigur, mai subțire, dar prăjiturile și decorațiunile, desigur, îngreunau construcția).

Pagini: 1 2

Publicitate

Marie Kondo este unul dintre cei mai renumiți consultanți în organizarea casei: cărțile ei sunt publicate în număr foarte mare, sistemul ei a făcut-o milionară și are mulți adepți în întreaga lume. Și dintr-o dată declară că a renunțat la sistemul de curățenie pe care ea însăși l-a inventat. Mă întreb ce ar fi putut să meargă prost?

Metoda inventată de Marie Kondo constă în câteva reguli: fă-ți timp pentru curățenie; scapă de lucrurile inutile; depozitează lucrurile în funcție de categorie, mai degrabă decât de locație; ia în considerare cât de des sunt folosite lucrurile; depozitează-le într-un mod specific și depozitează-le pe verticală, mai degrabă decât pe orizontală. Desigur, stabilirea acestor reguli nu a fost suficientă pentru a o face celebră în întreaga lume, a scrie mai multe cărți, a lansa o aplicație mobilă și a găzdui propria emisiune pe Netflix, așa că Marie a venit cu propria sa filosofie de organizare a gospodăriei.

În special, se spune: fiecare lucru din casă ar trebui să aducă bucurie, orice altceva ar trebui să fie aruncat, și nu doar așa, ci prin efectuarea unui anumit ritual. Fiecare lucru trebuie luat în mână, să te întrebi dacă aduce bucurie, iar dacă nu – să-i mulțumești lucrului pentru anii în care am trăit împreună și să-l trimiți la gunoi.

Pagini: 1 2

Publicitate

Alain Delon a murit pe 18 august 2024. Începând cu anii 1960, francezul cu ochi albaștri a fost considerat pe bună dreptate una dintre cele mai strălucitoare stele ale cinematografiei europene – și unul dintre cei mai frumoși bărbați ai timpului său. Faima, femeile, viciile – în viața lui a fost totul. Și una dintre cele mai dificile pagini din biografia actorului: relația cu Ari, fiul cântărețului Niko. Respins și uitat de toți, el a avut o moarte teribilă.

Alain Delon a trăit 88 de ani. Nu mai exista nicio urmă a frumuseții sale de odinioară – apusul vieții unuia dintre cei mai doriți bărbați ai secolului XX s-a întâlnit în boală și nefericire. A pierdut dragostea și prietenia, a fost chinuit de boli – presa a relatat că actorul a semnat chiar un permis pentru eutanasiere. În vara anului 2023 a izbucnit un alt scandal: copiii lui Delon au dat-o în judecată pe Hiromi Rollen, care în ultimii ani a rămas îngrijitoarea și cea mai apropiată persoană a lui Alain. Ei au acuzat-o pe japoneză de cruzime față de tatăl lor și de o încercare de a-i deturna banii. Hiromi, care susține că familia actorului a tratat-o întotdeauna rău, a răspuns cu un contraproces.

Delon a avut trei copii recunoscuți – Anthony (mama – Nathalie Delon), Alain-Fabien și Anoushka (mama – Rosalie van Bremen). Ei seamănă foarte mult cu tatăl lor.

Viața personală a lui Alain Delon a fost întotdeauna un obiect de atenție deosebită. Artistul în diferiți ani a atribuit numeroase romane cu multe femei. Alain însuși a spus în interviuri că nu a fost dificil pentru el să cucerească orice femeie, deoarece: „Frumusețea a fost întotdeauna cu mine. Toată lumea îmi vorbea mereu despre ea”.

Pagini: 1 2

Publicitate

Internetul și rețelele de socializare reprezintă o parte uriașă din viața noastră și afectează totul. Din păcate – și asupra psihicului nostru. De obicei, este perfect sigur, iar uneori chiar benefic. Dar mulți dintre noi au dezvoltat un obicei care poate fi periculos pentru sănătatea noastră mentală.

Termenul doomscrolling provine din două cuvinte: doom – „osândă rea”, „osândă” și scroll – „a derula, a răsfoi”. Doomscrolling este o imersiune dureroasă și excesivă într-un flux de știri dominat de știri proaste. În unele cazuri, oamenii pur și simplu nu se pot desprinde de citirea știrilor negative și petrec ore întregi pe zi absorbindu-le, adesea fără să fie observați de ei înșiși. Și, din păcate, în unele cazuri, această „fixare” pe conținut negativ poate duce la consecințe nedorite pentru sănătate și psihic.

Termenul „dumscrolling” a apărut pentru prima dată pe web în 2018, dar fenomenul în sine este mult mai vechi. De exemplu, acesta este adesea comparat cu „sindromul lumii rele”, care a devenit larg răspândit în anii 1970. La acea vreme, mulți oameni credeau că lumea era mult mai periculoasă decât era în realitate – acest lucru a fost atribuit abundenței de informații negative și violente care erau difuzate la televizor. Dar în anii ’70 era mai ușor pentru oameni, singurele surse de știri negative erau televiziunea și presa. Pentru noi este mult mai dificil: studiile arată că știrile proaste ne încurajează să căutăm din ce în ce mai multe informații pe această temă și devine un cerc vicios. Și putem găsi aceste informații în trei clicuri.

Pagini: 1 2

Publicitate